Close

Portfolio: NPO 3LAB

3LAB is een platform van de NPO waar nieuwe, meestal jonge mediatalenten een podium krijgen om hun webserie, animatie, documentaire of ander televisieprogramma te laten zien. De producties zijn op het internet en elke zondagavond gedurende zes weken op televisie te zien.

Educatief

De constructie van 3LAB is uniek in het Nederlands medialandschap: het is een samenwerking tussen verschillende omroepen. Zo is er een kook- en reisprogramma te zien van de EO, een komische webserie van BNNVARA en een drama met special effects van AVROTROS. De productie ligt in handen van VPRO. Het doel van 3LAB is mediaproductie aan te wakkeren en aan te leren bij jonge mensen; 3LAB heeft een hoge educatieve waarde.

Social Media

De producties worden verspreid via Facebook en YouTube om online reuring te genereren voor de wekelijkse televisieuitzending. Op Twitter houd ik voor 3LAB een curerende rol aan door nog onbekende video’s op te sporen en te delen, voor inspiratie en met het oog op viral-potentie. Tijdens de uitzending Twitter ik live mee namens 3LAB.

Ga naar het YouTube Kanaal
Redactie

Naast webredactie ondersteun ik ook de productie en redactie door contact te houden met enkele makers en hen te informeren over aanleverspecificaties, advies te geven over social media gebruik en aangeleverde teksten te verscherpen naar de tone of voice van 3LAB.

Media management

De mediaproducties verschijnen op internet, televisie en het interne systeem van de NPO. In dit kader zorg ik deels voor de vormgeving: het monteren van bumpers, het creëren van een eenvoudige teaser en het uitwerken van ondertiteling.

Ga naar de website

Meer Portfolio

Zondag met Lubach

Social media beheer, online teksten, content strategie en videobeheer

Film of the Day

Ontwerp, technische realisatie, social media en eigenaar

TreurTeeVee

Social media beheer, content planning en online promotie

De Volmaakte Mens

Social media beheer, content planning en videomontage