Close

Portfolio: TreurTeeVee

TreurTeeVee is een donkerkomische televisieserie uit de koker van de muziektheatermakers van Circus Treurdier. Het is bizarre televisie. Het is humoristisch, muzikaal, absurd, gestileerd en melancholisch. Zelf noemen ze het Sesamstraat voor volwassenen en een kruising tussen Theo & Thea en David Lynch. 

Van theater naar web naar televisie

De makers van TreurTeeVee, Circus Treurdier, brachten TreurTeeVee naar de beeldschermen als webserie op vpro.nl en het werd in 2015 de publieksfavoriet in de 3LAB tv-week. Begin 2017 werden vier afleveringen uitgezonden op televisie, die allen online terug te kijken zijn. Het bijzondere aan TreurTeeVee is dat het theater in een tv-jasje is, maar op internet zijn bekendheid moet werven.

Social Media

Via Facebook en Twitter zijn korte videofragmenten verspreid als teasers van de afleveringen. Deze zijn gepromoot door er targeted sponsored posts van te maken, waardoor de specifieke doelgroep van deze serie online bereikt werd.

Bezoek de Facebookpagina
Content planning

Omdat de uitzenddata plots naar voren waren geschoven was een strake planning noodzakelijk. Deze content planning heb ik ingericht door op verschillende online kanalen simultaan tekst, beeld en video te plaatsen waarna het aantal volgers en likes snel groeide.

Kijk de afleveringen
Beeld

De visueel interessante beelden – en dat zijn er heel wat – leenden zich ook goed om gifjes van te maken die enthousiast gedeeld werden op social media. 

Meer Portfolio

Zondag met Lubach

Social media beheer, online teksten, content strategie en videobeheer

Film of the Day

Ontwerp, technische realisatie, social media en eigenaar

3LAB

Social media beheer, redactie en videomontage

Undercover Network

Social media analyse en advies