Close

Portfolio: Zondag met Lubach

Dit satirische nieuwsprogramma van de VPRO, gepresenteerd door Arjen Lubach, neemt wekelijks het nieuws door aan de hand van scherpe grappen en kritische blik. In het derde en vierde seizoen heb ik de webredactie verzorgd.

Online

Zondag met Lubach is razend populair op televisie, maar misschien nog wel bekender op het internet. De grote, diverse doelgroep wordt bereikt door actief fragmenten te verspreiden op Twitter, Facebook en YouTube. Bovendien fungeren deze media ook als communicatiemiddel naar de televisiekijker: vergeet je niet vanavond weer naar NPO3 te zappen? Film- en televisiecriticus Hans Beerenkamp wist het mooi te verwoorden:

“In de intensieve echo’s in de sociale media is dit zo ongeveer het enige programma van de NPO dat de generatie van onder de 35 bereikt. Om niet te zeggen: verleidt.”
Social Media

Om een zo groot mogelijk publiek te bereiken maakt Zondag met Lubach grootschalig gebruik van social media. De periode tussen twee zondagen wordt onder andere overbrugd door behind the scenes foto’s te plaatsen, welke worden gemaakt in overleg met een professionele fotograaf. Tijdens en na uitzendingen twitter ik live mee om de band tussen publiek en redactie te versterken.

Videobeheer

Door fragmenten van de aflevering direct na de uitzending online te plaatsen wordt een sneeuwbaleffect bereikt: de video’s worden direct gedeeld en #zml is dan ook wekenlang trending topic. Doordat ik hierbij de juiste tags kies en ondertiteling plaats worden deze video’s ook door zoekmachines opgepikt.

Ga naar het YouTube kanaal
Online teksten

De website van Zondag met Lubach dient als portaal voor het terugkijken van afleveringen en het aankondigen van nieuwe uitzendingen. Om nieuwe bezoekers te genereren schrijf ik de teksten zodanig dat de pagina’s hoog in zoekresultaten verschijnen. En ken je die tekstjes in de tv-gids? Ook die zijn van mijn hand.

Ga naar de website

Meer Portfolio

NPO 3LAB

Social media beheer, redactie en videomontage

Film of the Day

Ontwerp, technische realisatie, social media en eigenaar

TreurTeeVee

Social media beheer, content planning en online promotie

Beestieboys

Content strategie, social media beheer en beeldbewerking